ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Merlot / Syrah

Συνοδεύει κυνήγι, αλλαντικά και μαγειρευτό κρέας
2019

Το Merlot πλούσιο σώμα και μαλακές ταννίνες ενώ το Syrah δύναμη και αρώματα φρέσκων φρούτων.

Θερμοκρασία

Σερβιρίσματος

12-140C

Heading 1

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Μαλαγουζιά / Ροδίτης

Συνοδεύει ιδανικά ελαφριά

γευστικά εδέσματα και οστρακοειδή

2019

Η Μαλαγουζιά με τα φρουτώδη

αρώματα προσφέρει υψηλή 

ένταση ενώ ο Ροδίτης πλούσιο 

σώμα και κομψότητα.

Θερμοκρασία

Σερβιρίσματος

7-90C

Heading 1

ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ

Cabernet Sauvignon / Syrah

Συνοδεύει ιδανικά ζυμαρικά, πίτσα καθώς και συνδυασμούς κινέζικης και γενικά κουζίνας της Aπω Ανατολής.

2019

Το Cabernet Sauvignon με το τριανταφυλλί φρουτώδες άρωμα  κυριαρχεί το φραγκοστάφυλλο ενώ στο Syrah το πλούσιο σώμα και οι νότες από κεράσι.

Θερμοκρασία

Σερβιρίσματος

8-100C

Heading 1

ΕΡΥΘΡΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

Merlot / Syrah

Συνοδεύει ιδανικά φρούτα, ορεκτικά, τυριά, αλλαντικά και γλυκά.

2019

Το Merlot περιέχει σύνθετα & έντονα αρώματα φρούτων ενώ το Syrah έχει την πολυπλοκότητα & την εντυπωσιακή διάρκεια.

Θερμοκρασία

Σερβιρίσματος

6-80C

Heading 1

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Κτήμα Τσακανίκα ιδρύθηκε από τον Ιωάννη και Αικατερίνη Τσακανίκα το 1979. Με μόλις 10 στρέμματα καλλιέργειας Ροδίτη και με δεξαμενές που οι χωρητικότητά τους δεν ξεπερνούσε τα 30.000 λίτρα.Οι ιδρυτές του Κτήματος κατάφεραν πολύ γρήγορα, κυρίως μέσα από μεγάλες συνεργασίες, να δημιουργήσουν μια ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα- πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.

 

Σήμερα, το Κτήμα διευθύνεται από τη Β’ γενιά της οικογένειας, τους Ηλία και Ευάγγελο Τσακανίκα. Οι καλλιέργειες με συμβεβλημένους παραγωγούς  εκτείνονται πλέον στα 2.500 στρέμματα, ενώ η χωρητικότητα των δεξαμενών αγγίζει τα 3.000.000 λίτρα. Καθ” όλη τη διαδικασία της παραγωγής, από το αμπέλι ως και την εμφιάλωση, εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, ενώ το άριστα ειδικευμένο προσωπικό, εξασφαλίζει την ομαλή έκβαση κάθε βήματος με αποτέλεσμα την εξαιρετική ποιότητα των οίνων του Κτήματος.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το υπερσύγχρονο οινοποιείο αποτελείται από τον χώρο παραγωγής, τον χώρο παλαίωσης ερυθρών και λευκών οίνων, τον χώρο εμφιάλωσης, τον χώρο αποθήκευσης εμφιαλωμένων καθώς και την αίθουσα γευσιγνωσίας. Στον χώρο παραγωγής που είναι  ειδικά σχεδιασμένος κυριαρχούν τα ανοξείδωτα υλικά και το ξύλο. Tο Οινοποιείο του Κτήματος είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό που εξασφαλίζει την άψογη οινοπαραγωγική διαδικασία. Στον χώρο εμφιάλωσης στεγάζεται μια υπερσύγχρονη μονάδα η οποία εξασφαλίζει την άριστη διατήρηση της γεύσης και των αρωμάτων των κρασιών του Κτήματος. Οι εμφιαλωμένοι οίνοι πριν διατεθούν στην αγορά φυλάσσονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  με περιβάλλον σταθερής θερμοκρασίας. Τέλος, στην αίθουσα γευσιγνωσίας, πάντα ανοιχτή και φιλόξενη για συνεργάτες και λάτρες του καλού οίνου, μπορεί κανείς να γευτεί τα κρασιά και να κερδίσει μια μοναδική εμπειρία συνομιλώντας με τους ανθρώπους του Κτήματος που παραμένουν πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους και το πάθος τους για καλό κρασί.

ΠΡΟΦΙΛ

Το Κτήμα Τσακανίκα δραστηριοποιείται στον χώρο της αμπελουργίας και της οινοποιίας από το 1979. Η υπερσύγχρονη μονάδα οινοποίησης και εμφιάλωσης βρίσκεται στην καρδιά του Ευβοϊκού Αμπελώνα, όπου καθημερινά οι άνθρωποι του Κτήματος, με τη βοήθεια των συνεργατών τους,αφοσιώνονται στην παραγωγή ποιοτικών οίνων με αποτέλεσμα να μας προσφέρουν μια μοναδική γευσιγνωστική εμπειρία στο ποτήρι μας.

"Η υπερσύγχρονη μονάδα οινοποίησης και εμφιάλωσης     βρίσκεται στην καρδιά του Ευβοϊκού Αμπελώνα"

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η συνεχής καινοτομία και ο σεβασμός για την ταυτότητα του Κτήματος αποτελούν τους θεμελιώδεις πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται η οινοποιία μας. Μέλημά μας είναι η αρμονική σχέση μεταξύ τεχνολογίας και παράδοσης, σε όλη τη διάρκεια της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης, με απώτερό μας στόχο την παραγωγή ποιοτικών οίνων με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ερυθρός ξηρός 2019
Λευκός ξηρός 2019
Ροζέ ξηρός 2019
Ερυθρός Ημίγλυκος 2019
Show More
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΙΤΣΩΝΑ ΑΥΛΙΔΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ Τ.Κ. 34100

Τ 22210 34850-51

F 22210 34852

E info@ktimatsakanika.gr

Ι. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ

ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Β.Ε.Γ.Ε.

Λευκός ξηρός 2019